Do konca roka vznikne na území mesta 160 parkovacích miest

14.09.2013 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 13. septembra (TASR) - Odstavné plochy pre motorové vozidlá vo viacerých častiach mesta zrevitalizuje do konca tohto roka vranovská samospráva. V meste tak pribudne 160 nových parkovacích miest.
V tohtoročnom rozpočte mesta je pre údržbu parkovacích plôch na území viacerých vranovských sídlisk vyčlenených celkovo 135.000 eur. "Doteraz sa mestu podarilo upraviť šesť plôch. Na sídlisku Lúčna vzniklo na dvoch miestach 48 nových parkovacích miest, na dvoch plochách na sídlisku Juh pribudlo 38 parkovacích miest a na ďalších dvoch plochách na Sídlisku II sa vytvorilo celkovo 23 parkovacích miest," informovala TASR hovorkyňa vranovskej radnice Eva Fedorňáková. Doteraz zrealizované stavebné práce si podľa jej slov vyžiadajú 61.000 eur z mestskej pokladnice.
Hovorkyňa ďalej uviedla, že plochy pre parkovanie motorových vozidiel na sídliskách sú v rámci ich úpravy pokrývané takzvanými polovegetačnými panelmi a spevňované obrubníkmi. "Úpravu spevnených plôch momentálne realizujeme na Sídlisku Okulka pri bloku Z a pri bloku X. Vznikne tam celkovo 38 parkovacích miest," doplnila Fedorňáková.
 

Vyberte región

mark